Γιορτή Ανεξαρτησίας στο Ελληνικό Σχολείο Περθ Αμπόι

Αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές και τα μέλη της κοινότητας. Στην κάτω σειρά από αριστερά διακρίνονται, Σπύρος Καλαμπάκας, δικαστής Μαρίνα Κοροδήμου, πρόεδρος εκκλησιαστικού συμβουλίου, Wilda Diaz, δήμαρχος Περθ Αμπόι, Δημήτριος Κακαδέλης, Αλεξάνδρα Βελμάχου, δασκάλα Ελληνικών, Κωνσταντίνος Κακαδέλης. Φωτογραφία: Σχολείο Αγ. Δημητρίου

ΠΕΡΘ ΑΜΠΟΪ. Την επέτειο της Ανεξαρτησίας τίμησε την Κυριακή 25 Μαρτίου το Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας του Αγ. Δημητρίου στο Περθ Αμπόι Νέας Ιερσέης.

Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και χόρεψαν προσφέροντας χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων.

Η δικαστής Μαρίνα Κοροδήμου, πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, συνεχάρη τους μαθητές οι οποίοι, όπως τόνισε, συνεχίζουν επάξια την λαμπρή παράδοση και ιστορία της πατρίδας.

Η δασκάλα των Ελληνικών, Αλεξάνδρα Βελμάχου, ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Ομογένεια για την διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και καλή πρόοδο σε όλα τα Ελληνικά σχολεία.

Η δήμαρχος του Περθ Αμπόι, Wilda Diaz, που παρακολούθησε την εκδήλωση εξήρε το έργο και την προσφορά του Ελληνισμού.

“Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι” τόνισε, “για τους συμπολίτες μας τους Ελληνες που ζουν και εργάζονται  στην πόλη μας. Η προσφορά τους για πάνω από έναν αιώνα είναι ανεκτίμητη.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου όσο και τα μελλοντικά τους σχέδια για την επέκταση στο γύρω χώρο.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *